IT WASN’T A THINKING THING / Nest

 
Schermafbeelding 2018-05-10 om 17.52.36.png

VOORSTELLING KUNSTBAKEN FESTIVAL 2018


Dus. 

Wat er ook gebeurt,

Het omgekeerde is ook waar. 

‘It wasn’t a thinking thing’ is een absurde, fysieke en beeldende voorstelling waarin dertien jongeren gewapend met een kettingzaag, een veel te grote vis en een handvol sneeuw ten strijde trekken tegen de onverschilligheid - of datgene waardoor niemand wil kijken naar die bloedende baby-pinguin in het bloemenperkje naast school. Dit alles in de volle overtuiging een moment te vinden om te onthouden. 

Theaterwerkplaats NEST is een plek waar jongeren tussen 14 en 21 jaar gedurende drie jaar met een professionele docenten en kunstenaars wekelijks aan het werk gaan. Dit werkproces draait om wederzijdse inspiratie, het ontwikkelen van vaardigheden, eigen mogelijkheden en het verwerven van inzichten. Inzichten in wat theater en kunst kan zijn. Inzichten in wat zich afspeelt in de wereld en in wat je zelf kan en nog wil ontwikkelen. In het derde jaar worden ze uitgedaagd om een eigen creatie te ontwikkelen.

Gemaakt door: Arevik Hakobyan, Beatrice McBrearty, Hendrik De Boeck, Oscar Cornelissen, Shalini van Broekhoven, Naoufel Boubekri, Camille Vermeire, Samuel Vander Straeten, Rosalie Bas, Jaan Jochems, Sofie Cornelissen, Clara van Loon en Nandi Macalou Geinspireerd op het boek: The Spitchildren van Jo Randerson Regie: Jellie Schippers Regie assistentie: Mustav Ahmeti Kostuums: Annelies Rasker Coaching muziek en ritme: Kobe Proesmans Productie: Rozanne Kempynck Dramaturgie: Vincent Focquet Fotografie: Kaat Somers Beeld: Bobby Watson Techniek: Wasim A. En Rex Coproductie: DeSingel internationale kunstcampus Met dank aan; alle NESTvrijwilligers en het NESTbestuur, Soraya Rademaker, Myriam Van Gucht, Walpurgis, Stef Depover en de medewerkers van DeSingel.