OP DRIFT / SubSub

 
SubSub - Op Drift - Poster.jpg

VOORSTELLING KUNSTBAKEN FESTIVAL 2018

 

Op Drift! is een muzikale voorstelling over talent, passie en de bijkomende prestatiedruk. Het gaat over twee jonge vrouwen, Alexandra (Alex) en Veerle, die samen een muzikale dansact hebben. Ze werken zich naar de top, maar zijn ze bereid om daarvoor alles op te geven? Waar ligt de grens tussen passie en obsessie?

Jongeren groeien op met internet en een 24-uurs economie: je zorgt dat je altijd kunt werken, altijd bereikbaar kunt zijn en altijd scherp, gevat en bovenal sociaal wenselijk uit de hoek kunt komen. Met internet, social media en de talloze talentenshows op tv kom je al heel vroeg in aanraking met extreem gepassioneerde en hardwerkende mensen. Zij lijken een perfect leven te hebben vanwege de bewerkte beelden die overal te zien zijn. Er ontstaat bij velen een drang om ook hun eigen passie en talenten te ontdekken en de nieuwe Martin Garrix, Kim Kardashian of Enzo Knol te worden.

Maar hoe hou je jezelf nog staande in een maatschappij die steeds meer en continu het allerbeste van je verwacht? Wanneer kun je voor jezelf kiezen, je grenzen stellen en wanneer niet? Wanneer mag je zeggen: nu even niet!

Het verhaal:
Alex wil danseres worden en Veerle studeert viool. Samen bedenken ze een muzikale dansact en oefenen keihard om mee te doen aan een groot concours. Wanneer ze winnen zijn ze uitzinnig van vreugde! Alex heeft de smaak te pakken en zegt tegen Veerle “Als we echt iets willen bereiken, moeten we nu doorgaan!” Ze maakt het uit met haar vriend en is 24/7 met de act bezig. Veerle kan en wil haar tempo niet bijbenen. Uit boosheid breekt Alex ook met Veerle. Het harde werken en haar focus wordt beloond, ze wordt aangenomen bij een groot dansgezelschap! Wanneer ze haar vreugde wil delen, realiseert ze zich dat ze in een isolement is geraakt, het is leeg in en om haar heen. Was dit wat ze wilde? Kan ze nog terug? Maakt dansen haar nu zielsgelukkig of zielsongelukkig?